top of page
  • iWallet | Blog Yazarı

EVDE ÇALIŞIRKEN STRESİ AZALTMAYA YÖNELİK 4 İPUCU

Güncelleme tarihi: 14 Ara 2020

İş-yaşam dengesi için ebedi mücadele son zamanlarda bir eğri topla atılmıştır. COVID-19'un yayılmasını yavaşlatmak için çalışanlarının evden çalışmasını isteyen büyük ve küçük şirketler ile, iş ve yaşam aynı yerde gerçekleştiğinde çalışanlar olarak bizler nasıl bir denge kurmamız gerektiğini bilmiyorduk. Bu yeni çalışma biçimine uyum sağlamak için gereken zihinsel enerjiye ek olarak, hareket, eğlence ve sosyalleşme üzerindeki kısıtlamalar, zihinsel olarak vergilendirilebilecek belirsizlik ve korku ile birlikte gelir.






Uzak çalışan olmak kendi zorluklarını doğurur. Ofise geri döndüğünüzde, sorulara hızlı yanıt almaya alışıksınız ve insanların masalarında ne zaman olduğunu her zaman görebilirsiniz. Şimdi, yalnız uçuyorsunuz ve bazen patronunuza veya ekibinize bir yaşam çizgisi yokmuş gibi hissedebilirsiniz.


İPUCU 1: BÖLGENİZİ BELİRLEYİN


Belki zaten bir ev ofisiniz var, ya da belki de bulabileceğiniz alanla ilgileneceksiniz. İdeal olarak, evinizde çalışma alanınız olan özel bir noktaya sahip olabilirsiniz - bu mutfak masası veya köşedeki koltuk olabilir, ancak buna sadık kalın. 'Ofisiniz' olarak bir noktanız yoksa, tüm eviniz ofis olur. Bu, günün sonunda kapıyı kapatıp ev hayatınıza geri döndürmeyi zorlaştırır.


İPUCU 2: KALİTELİ EKİPMAN KULLANIN

Şimdi açıkça burada ön yargılıyız, ancak uzaktan çalışanlar için olması gerektiği gibi çalışmayan veya yararlı olmak için çok karmaşık olan teknoloji epey sinir bozacaktır. Uzaktan çalışanlara kaliteli iletişim ekipmanı sağlamak önemilidir. Kaliteli (ve kullanımı kolay) bir ev deneyimine sahip olduğunuzdan emin olmak gerekir.


3. İPUCU: YÜRÜYÜŞE ÇIKIN

Evde ne kadar çok çalışırsanız, fazla egzersiz yapmadığınızı o kadar fark edersiniz. Çalışırken mola vermeyi unutmayın. Mümkünse bir yürüyüşe çıkın (eğer varsa köpeğinizle) veya evinizden yapabileceğiniz bazı basit uzanmalar ve egzersizler bulun. Bazı spor salonları, kapanmaya zorlanmasına rağmen, günlük veya haftalık evde rutinler sunarak üyelerle temas halinde kalmıştır. Birçok yerde halihazırda evde sahip olduğunuz ekipmanlara göre egzersiz tavsiyesi sunulmaktadır . Hangi seviyeye başladığınıza bakılmaksızın size rehberlik etmeye yardımcı olacak çok sayıda ücretsiz uygulama bulabilirsiniz . Birçok ücretli fitness uygulaması bile ücretsiz denemeler sunuyor . Hangisini seçerseniz seçin, bu sağlıklı müdahaleler toplanır ve iyi zihinsel ve fiziksel sağlığa katkıda bulunabilir.



75 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page