top of page
  • iWallet | Blog Yazarı

Karantinada Yapılabilecek 5 Üretken Aktivite

Güncelleme tarihi: 14 Ara 2020

Eğer COVID-19 salgını için korkuyorsanız, yalnız olmadığınızı kesin. Kendim de dahil olmak üzere konuştuğum çoğu insan, bir endişe durumunda yaşıyor. İnsanlar maalesef kilerleri sessizce stokluyorlar ve bir sonraki gelişimi bekliyor. Ve karantina veya izolasyon birçokları için bir olasılıktır, hastalanmasanız bile, koronavirüs için pozitif test edilen biriyle temasa geçmek doktorunuzun bir izolasyon dönemi önermesine neden olabilir.

Kendinizi evde uzun bir süre bulursanız, yapabileceğiniz diğer üretken şeylerden bahsedelim ve umarım verimlilikteki artış kaçınılmaz kaygıya yardımcı olacaktır.





Öz geçmişinizi Güncelleyin

Öz geçmişinizi güncellemek, günlük yaşamda yol kenarına düşen görevlerden biridir. Bu iş zor, uzun zaman alıyor ve genellikle hata bulmak için birkaç kişiye baktırmalısınız. Karantina, bir daha ki sefere iş avında bulduğunuzda öz geçmişinizi almak için bolca zaman içeriyor.

Okumanızı Yapın

Herkes her zaman okumak için yeterli zamana sahip olmadığından şikayet ediyor gibi görünüyor. Her şeyden önce işe gidip gelme süremiz çok uzun olabilir. İzolasyon, işe gidiş geliş süresi gibi mefhumları ortadan kaldırdı ve bize doldurmanız gereken çok fazla kesinti süresi sunuyor ve Netflix'teki en son gerçek suç belgelerine bürünürken kesinlikle kendinizi eğlendirmenin bir yolu olsa da, bu kitap yığınını ele almak çok daha verimli ve tatmin edici olmaz mı?

Bazı Uzun Vadeli Projeler Üzerinde Çalışın

Herkesin sonsuza dek hissettiği şey için bitirmeye çalıştığı en az bir şey vardır. Kişisel web sitenizi oluşturmak için bir anlam ifade ettiniz mi? Zanaat alanınızda yarı bitmiş bir eşarp veya resim var mı? Bir kitap üzerinde mi çalışıyorsunuz yoksa kod yazmayı mı öğreniyorsunuz? Bunlar, günün sınırlı saatleri için yarışırken genellikle daha acil konulara arka arkaya gelen faaliyetlerdir. Ancak bir karantina veya kendi kendine tecrit, size sonsuza dek gibi hissettirmek için uğraşmak istediğiniz anlamdaki projeleri ele alma zamanı sağlayabilir.

Bütçenizi Yapın (veya Yeniden Değerlendirin)

Hepimiz biliyoruz ki, COVID-19 krizi sizi para konusunda endişelendirmiş olabilecek piyasaları bir araya getirdi. Güvenle size herhangi bir yatırım tavsiyesi sunamasam da (aradığınız şey varsa bir finansal planlayıcı ile konuşun), eğer değişken piyasalar sizi strese soktuysa, kendiniz için bir bütçe hazırlamak yardımcı olabilir. Paranızın tam olarak nereye gittiğini net bir şekilde görmek, belirsiz zamanlar için daha hazırlıklı hissetmenize yardımcı olabilir. Zaten bir bütçeniz varsa, yeniden ele almayı düşünebilirsiniz. Kaydedebileceğiniz örnekler var mı? Bütçeleme ve kaydetme, çözülmesi zaman alan şeylerdir, bu nedenle sahip olduğunuz zamanı ayırın.

Networkünüzle Temas Halinde Olun

Birçok insan evden çalışıyor ve öngörülebilir bir gelecek için olacak. COVID-19 salgını aslında konuşmanız gereken insanlarla check-in yapmak için harika bir fırsat sunuyor. Onlara nasıl yaptıklarını, evden çalışıyorlarsa, nerede olurlarsa olsunlar durumun nasıl göründüklerini sorabilirsiniz. Bu, sosyal mesafeye yönelik genel tavsiyeyi göz önünde bulundurarak birinden kahve istemek için en iyi zaman olmayabilir, ancak sağlık ve güvenliklerini kontrol etmek için biriyle hızlı bir şekilde temasa geçmek d

92 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page