top of page
  • Yazarın fotoğrafıHarun Soylu

Market kartı mı? İaşe Kolisi mi?

Ülkemizde işverenler, sivil toplum örgütleri, dernekler, belediyeler, vakıflar vb. kişi ya da kurumlarlar tarafından çalışanlar ve ihtiyaç sahibi kişiler için özellikle ramazan ayı ile özdeşleşmiş sosyal yardımların yoğun şekilde yapıldığınız gözlemleriz.


Bu yardımlar insani olarak önemli ve kıymetlidir. Yardımlarda en çok tercih edilen yöntemlerin başında ayni yardımlar gelmektedir. Ayni yardımlar iaşe kolisi ile bu dönemlerde sağlanabildiği gibi, marketlerin ya da ödeme sistemi şirketlerinin sunduğu kartlar ile de ülkemizde yaygın şekilde yapılmaktadır.


İhtiyaç sahibi kişilerde ki fayda/maliyet parametreleri ile bakıldığından market kartları mı yoksa iaşe kolisi mi yapılan iş için uygun sorusu gündeme geliyor.


Bu konuda farklı yönlerden konuları tablo da sizlerle paylaşmadan önce kartların bazı avantajlarından bahsetmek istiyorum.


Kart ile yapılan yardımların iaşe kolilerine göre sunduğu başlıca faydalar;


• İstenirse sadece gıda değil, giyim, kırtasiye gibi temel ihtiyaçlar için genişletilebilir ve yardımların ihtiyaca göre doğru yerde kullanılmasını sağlanabilir.

• Yardım yapanlar, kartların hangi markalarda ne kadar kullanıldığını online takip edebilir, böylece gelecek yardımlar için bir kanaat oluşumu sağlanır.

• Diğer yardım yöntemlerinde yaşanan nakliye süreci, ihtiyaç fazlası, yardım depolama ve son kullanma tarihi gibi sorunlar yaşanmaz.

• Kartlar kişiye özel hazırlanır ve yardım alan kişileri rencide etmeden, rahatça alışveriş yapmaları sağlanır.

• Kartlı yardımlar iaşe kolilerine göre elde dağıtma sürecine göre kişisel gizliliğe saygılı, daha hızlı ve kolay bir şekilde iletilir.

• İhtiyaç sahipleri seçme özgürlüklerini kullanarak tek bir kart ile diledikleri anlaşmalı noktadan ihtiyaç duydukları ürünü alabilir.

• Kartlar isteğe bağlı olarak şifreli kullanılabilir, çalıntı veya kaybolma durumda ise bloke edilerek bakiye güvenliği sağlanır.

• İaşe kolilerine göre son kullanım tarihi geçmiş ya da düşük kalite ürün riski bulunmadan, ihtiyaç sahibinin tasarrufunda harcamalar yapılır.



Çalışanlarınıza ya da ihtiyaç sahipleri için yapılacak harcamalarda iWallet A101, Migros, Carrefour, Şok Marketlerde tek bir cüzdan ile harcama olanağı sağlayarak, kullanıcılara maksimum fayda ve memnuniyet sağlamaktadır. Hediye kartı olarak iWallet Market kartı olanlarından faydalanmak ve bilgi almak için aşağıdaki linki tıklayabilirisiniz.



862 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page