top of page
  • iWallet | Blog Yazarı

Online İş Görüşmeleri İçin 6 İpucu

Güncelleme tarihi: 14 Ara 2020

İş görüşmeleri göz korkutucu olabilir, özellikle de potansiyel işvereniniz yüz yüze çevrimiçi sohbet etmek istiyorsa. Son yıllarda, çevrimiçi iş görüşmeleri daha popüler hale geldi ve Hilton da dahil olmak üzere birçok şirket, ön görüşmeler yapmak için teknolojiyi düzenli olarak kullanıyor. Çevrimiçi görüşmeler geleneksel, yüz yüze toplantılara benzemekle birlikte, adayların hazırlanması gereken bazı büyük farklılıklar vardır. Örneğin, katıldığınız çevrimiçi röportajın türüne bağlı olarak, diğer tarafta canlı bir kişiyle sohbet etmek yerine sadece yanıtlarınızı kaydettiğiniz bazı durumlar vardır. Bu, bazı adaylar için stresli olabilir.


Çevrimiçi bir iş görüşmesine ilk kez girmek korkutucu olabilir, ancak endişelenmeyin! Başarılı olmanıza yardımcı olacak altı ipucu:



1. Bilgisayarınızla bir test çalıştırması yapın. Bu gün ve yaşta, teknoloji bunaltıcı olabilir ve özellikle çevrimiçi görüşmelerle, potansiyel çalışanınızın hangi yöntemi (Zoom, Skype, FaceTime, vb.) Tercih ettiği yöntemi kullanarak rahat hissetmeniz gerekir. Kullanacağınız programdan memnun olduğunuzda, her şeyin düzgün çalıştığından emin olmak için internet bağlantınızı ve ses ve ses yeteneklerinizi test etmek iyi bir fikirdir. Profesyonel İpucu: Oturum açmadan önce görüşmeciye formatın ne olduğunu sorun. Hazırlandığınızdan emin olmak için sormanız gereken birkaç soru: Bir sesli röportaj mı yoksa hem ses hem de video mu? Videonun diğer ucunda biri var mı veya sorular önceden kaydedilmiş mi? Önceden kaydedilmişlerse, cevabımı kaydetmek için kaç şansım olur? Teknik zorluklar yaşamaya başlarsam ne yapmalıyım veya kimi ararım?

2. Mükemmel noktayı seçin. Çok karanlık olmadığından emin olun, ancak mümkünse görüşme sırasında tepegöz ışıklarından uzak durun. Mümkünse, bir pencerenin yanına yerleşmeye çalışın. Doğal ışık en iyisidir çünkü kötü aydınlatma dikkat dağıtıcı olabilir. Bir parlama, görüşmecinin sizi görmesini zorlaştırabilir ve her zaman en iyi ayağınızı (veya bu durumda yüzünüzü) öne çıkarmak istersiniz! Profesyonel İpucu: Röportajdan önce acele etmediğinizden emin olmak için çevrimiçi toplantınızı bir gün önce yapmak için iyi bir yer seçin. 3. Dikkat dağıtıcı unsurları ortadan kaldırın. Telefonunuz ve bilgisayarınızdaki e-posta bildirimleri dahil olmak üzere, konuşmalarınıza müdahale edebilecek her şeyi susturun. Profesyonel İpucu: Röportajınızı tamamlarken evcil hayvanlar dahil başka kimsenin bulunmadığından emin olun. Röportajcılar bana bilgisayar ekranından kedilerin yürüdüğünü ve oturumu kapattıklarını, yarı giyinik bir adamın arka planda oda boyunca yürüdüğünü ve düz görünürde çamaşır yığınlarını söylediğini söyledi. Hazırlanmayarak kariyerinizi tehlikeye atmayın! 4. Otur ve profesyonelce giyin. Görüşmeci ile şahsen tanışmamanıza rağmen, başarı için giyindiğinizden ve dik oturduğunuzdan emin olun. İlk izlenimler önemlidir ve görünüşünüz iyi bir şey yapmak için çok önemlidir. Profesyonel İpucu: Gülümsemeyi unutmayın! Gerçek bir kişiyle konuşuyor ya da cevaplarınızı kaydediyor olun, yüz yüze görüşme sırasında olduğu gibi gülümseyin. 5. Sinirlerinizi sakinleştirin. Gerginseniz ve yavaşlamayı unutursanız ana konuşma noktalarınızı uygulayın; çevrimiçi görüşmelerde kişiler hakkında konuşmak kolay olabilir. Profesyonel İpucu: Bu görüşme çevrimiçi olarak düzenlenmiş olsa da, geleneksel görüşme becerilerinizi gözden geçirmeyi unutmayın. Spesifikasyonları istemeleri durumunda, daha sık görüşme sorularına ve örneklerine cevaplar hazırlamak isteyeceksiniz. 6. Görüşme yapan kişinin gözüne bakın. Çevrimiçi ortamda bile göz teması önemlidir. Ekrandaki kişiye bakmak yerine, doğrudan web kamerasına bakın ve bağlı kalın. Pro İpucu: Rahatsızsanız, web kamerası tarafından tanıdığınız birinin resmini koyun. Bu şekilde, bir arkadaşınızla sohbet ediyormuş gibi hissedersiniz. Genel olarak, bu sizi daha rahat hale getirecektir. En önemlisi, fazla stres yapmayın! Çevrimiçi konferanslar, aday görüşmelerinin ilk turunda yaygın olarak kullanılır çünkü şirketten zaman ve para tasarrufu sağlar ve adaylar için oyun alanını düzleştirir. İyi haber şu ki, bir sonraki turda (muhtemelen daha fazla) yüz yüze görüşme yapılarak, olası işvereninizle şahsen tanışma şansı bulacaksınız.

91 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page