top of page
  • Yazarın fotoğrafıHarun Soylu

Özlük hakları neden önemlidir?

Güncelleme tarihi: 30 Oca 2019

Çalışan motivasyonu ve verimlilik iş dünyası için iki önemli konu başlığıdır.


Özlük hakkı ifadesi en sade haliyle çalışanın işveren nezlindeki yazılı olarak tanımlanmış kişisel hakları olarak tanımlanabilir.


Özlük Haklarının Yönetimi


İşverenler tarafından şirketler faaliyetlerini zamanında, eksiksiz ve hedefler doğrultusunda başarılı şekilde yürütmeleri için dikkat edilmesi gereken hususlardan birisi de özlük haklarının yönetimi konusudur.


Çalışanlar arası rekabetin pozitif yansımaları, özlük haklarının yönetimi ile doğru orantılıdır. Bu rekabetin iş başarısı ve saygı çerçevesinde yapılması için işverenlere ve yönetim ekibine oldukça önemli görevler düşmektedir.


Adaletli bir firma imajı vermek, çalışanların işlerine odaklanmasını sağlayacak temel faktörlerdendir.


Özlük Haklarının Teknoloji ile Yönetimi


Çalışanların maaşları ve işlerini yerine getirmeleri için kendilerine sunulan bilgisayar, cep telefonu, araç gibi etmenler zaman içerisinde monotonlaşaral sönüp giden motivasyon araçları olarak kullanılmaktadır.


Son dönemlerde yaygınlaşarak devam eden ve mevzuat olarak sgk prim muhafiyeti sağlayan ayni yardım çözümleri hem özel günlerdeki ödüllendirmeler hem de performansa bağlı ödüllendirmelerde önem rol oynamaya başladı.


Teknolojinin ve ödeme sistemlerinin gelişmesiyle birlikte ayni yardımlar tek düze ürün, marka seçiminden, çeşitliliği her tüketici/çalışan açısından kabul gören bir sektör haline geldi. Nakit dışı yapılan bu yardımlar sayesinde çalışlanlar nakite en yakın temel tüketim malzemelerine kolaylıkla ulaşırken, işverenlerde sgk prim muhafiyetlerinden yararlanarak önemli bir gider kaleminde tasarruf sağlamaktalar.


Nakit dışı ayni yardımlar günümüzde bir çok giyim markasında, teknoloji ürünlerinde ve gıda ürünleri alımında kullanılmaktadır.

454 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page