top of page
  • iWallet | Blog Yazarı

Pazartesi Sendromu ile Başa Çıkma Yolları

Güncelleme tarihi: 14 Ara 2020

Birçok insan için Pazartesi günleri bir kabus. Pazartesi sendromu olan insanlar Pazartesi'yi hafta sonu, sonsuz iş, yorgunluk, sinirlilik, istenmeyen çalışma ve daha fazlası olarak görür. Aslında, Pazartesi sendromunun nedenlerini anlamak da bunun olmasını önler.





Uyku rutininizi değiştirmeyin


Bedenimiz ve beynimiz bir saate göre çalışır. Buna vücut saati denir. Vücut saatinizle uğraşmak çeşitli sorunlara neden olabilir. Bu duyguyu anlamak için, yaz ve kış zamanının olduğu günleri hatırlayın. Değişen bir vücut saati, vücut ritmimizi ve duygusal durumumuzu önemli ölçüde etkiler. Aslında, bu bir saatlik değişiklikler sadece yaz ve kış saati için geçerli değildir. Çünkü her hafta sonu bir saat veya daha fazla bir sürede meydana gelen değişiklikleri yapıyoruz. Hafta sonları eğlenmek ve keyifli zaman geçirmek için geç kalıyoruz ve dinlenmek için daha uzun uyuyoruz. Ve bu vücudun ritminde rahatsızlıklara neden olabilir. Ve bu neredeyse her zaman haftaya kötü bir başlangıç ​​demek! Diğer bir deyişle, Cumartesi ve Pazar günleri saat 11: 00'de uyanmak ve Pazartesi günü saat 07: 00'de uyanmak, önümüzdeki haftaya kadar dinamik bir başlangıç ​​yapmamıza neden olabilir. Bunu önlemek için, rutininizi cumartesi ve pazar günleri korumak faydalı olacaktır.




Ani değişikliklere alışın


Pazartesi sendromu üzerine yapılan bir çalışmada, çalışanlardan duygularının kaydını tutmaları istendi. Ve sonuçlar şaşırtıcıydı! Çalışanlar Salı, Çarşamba ve Perşembe günleri Pazartesi günü olduğu gibi stresli ve bunalımlı hissettiler. Yani Pazartesi haftanın diğer günlerinden farklı değil. Çalışan hisleri sadece yaklaşan hafta sonu ile Cuma günleri değişti. Pazartesi günleri stresli ve depresif hissetmekten kaçınmak için, bunun sadece hafta sonundan yeni bir haftanın başlangıcına bir geçiş olduğunu ve Pazartesi'nin haftanın diğer günlerinden farklı olmadığını varsaymalıyız. Olaylara bu açıdan bakmak Pazartesi sendromunu önlemenize yardımcı olabilir!




Sosyalleşin ve rahatlayın


Çalışanlar, hafta sonunun neşeli ruhunu Pazartesi'ye taşınmasını görmek ya da Pazartesi günü hafta sonu eğlenmek için başarısız olmak istedikleri uzun tatillerden hoşlanıyorlar. Çünkü hepimiz sosyal varlıklarız. Bu nedenle, iş yerindeki diğer insanlarla etkileşim kurmak ve iletişim kurmak kişinin kendini güvende hissetmesine yardımcı olabilir. Ve bu Pazartesi günleri daha yeterli demek!




Hafta sonları kendinizi çok fazla zorlamayın


Çoğumuz hafta sonu geldiğinde olağandan farklı işler yaparız. Örneğin, diyet yaparız ya da spor rutinimize bir mola veririz. ABD'de yapılan bir araştırmaya göre, kadınlar bu nedenle Pazartesi günleri kendilerini daha az çekici hissediyorlar. Bu yüzden lütfen hafta sonu sağlıklı rutininizi korumaya çalışın.




İşinizi beğenmeye çalışın veya yapamıyorsanız yeni bir kariyer planlayın


Pazartesi sendromunun arkasındaki bir sebep, güzel bir hafta sonundan sonra sevmediğiniz bir işe geri dönüyor olabiliriz. Her hafta sevmediğiniz bir işe geri dönmek, yaratıcılığı ve üretkenliği yok ederken stres, depresyon ve sinirlilik yaratabilir. Bu yüzden Pazartesi sendromu geçirdiğinizi düşünüyorsanız, belki de yeni bir kariyer planlamanın zamanı gelmiştir.

61 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page