top of page
  • iWallet | Blog Yazarı

Uzaktan Çalışmanın 7 Faydası

Güncelleme tarihi: 14 Ara 2020

Çoğu insan uzaktan çalışmanın faydalarını değerlendirdiğine, bunların işverene değil çalışanlara daha büyük avantaj sağladığı düşünür. Çalışanlar için uzaktan çalışmanın kesinlikle sayısız avantajı olsa da uzaktan çalışılabilecek bir iş gücüne sahip olmak da işveren olarak size büyük fayda sağlayacaktır.


Uzaktan ve sanal bir iş yerine sahip olmanın birçok ilginç var bunlardan 7 tanesi şöyle:


1. Çalışanlarınız daha verimli olacak

Bir çalışanın evden çalışmasına izin verirseniz, tüm gün gevşeyip son teslim tarihlerini kaçırır. Biraz iş yaparsa bile, odaklanma olmayacak çünkü muhtemelen bütün gün Netflix'i arka planda açık tutacak, değil mi?

Yanlış. Çalışmadan sonra yapılan çalışma, evden çalışanların ofis içi çalışanlardan daha verimli olduğunu göstermiştir. Örneğin, bir Harvard Business School çalışması, ABD Patent Ofisi'nde, herhangi bir yerde yaşamalarına izin verilen çalışanların çalışan verimliliğini ölçtü. Her yerden çalışmasına izin verilen personel, ofis içi meslektaşlarına göre %4,4 daha verimliydi. Bir Stanford araştırması, evden çalışanların, neredeyse tam günlük bir çalışma ile daha üretken olduğunu buldu.


2. İşe gidip gelmek zorunda kalmayacaklar


Günlük ofisinden gerçekten keyif alan bir çalışanı bulmakta zorlanıyorsunuz. İş gününüze uzun bir işe gidip gelmek, bir metroya binmek, bir otobüste ezilmek veya yoğun bir şehirde metrobüse binmek eğlenceli değildir. Birinin işe gidip gelme nedeni veya süresi ne olursa olsun işe gidip gelmek iş yeri devamsızlıklarına katkıda bulunur ve çalışanların verimliliğini azaltır. Bu yeterli olmazsa, uzun işe gidiş geliş yapanlar (her yönden 90 dakikadan uzun) çalışanların işlerinden ayrılma olasılığı daha yüksektir. Çalışanların evden çalışmasına izin vermek, çalışanların elde tutulmalarını artırmaya yardımcı olur, bu da işe alım ve eğitim değişikliklerini harcamak için daha az zaman ve para harcamanız gerektiği anlamına gelir.


3. Beklenmedik durumlarla başa çıkabilme kabiliyeti artar


Personelin evden çalışmasına izin vermek, ofise giremedikleri zamanlarda bile çalıştıkları anlamına gelir. İster beklenmedik bir hava olayından, ister ani yol kapanmalarından, hatta kişisel bir acil durumda personelin evden çalışmalarına izin vermek, işlerini ve kişisel yaşamlarını dengelemelerine izin vererek daha iyi ve daha mutlu çalışanlar olmalarını sağlar.


4. Daha çevre dostu bir şirkete sahip olmak


Bir tuğla ve harç ofisine sahip olmak, çevre dostu bir ofis yapmaz. Ofisi çalıştırmak için kullanılan tüm elektriği, enerji veren ofis ekipmanı ve kâğıt ve mürekkep kartuşları gibi ofis malzemelerine harcanan parayı hesaplarsanız, bu aslında çevre dostu olmanın tersidir.

EPA'ya göre çalışanların işe gidip gelmesi, en büyük sera gazı emisyonu kaynağı. Global Workplace Analytics ve FlexJobs tarafından yapılan bir araştırmada, yaklaşık 3,9 milyon uzak işçinin 3 milyon ton sera gazının çevreye girmesini engellediği bulundu.


Bir ofis işletmesinin de kirliliğe katkıda bulunduğunu unutmayın. Sera emisyonlarının yaklaşık %11,6'sı ofis alanlarından geliyor. Sonuçta ofiste çalışırken ışıkları açık tutmalı, bilgisayarlar sürekli çalışmalı. Tüm bunlar elektrik gerektirir ve çoğu şirket enerjilerini yeşil bir tedarikçiden satın alamaz.


5. Çok Daha Ucuz


Elbette, tüm personelinizin merkezi olarak tek bir ofiste bulunmasını istersiniz, burada çalışmasını izleyebilir, birlikte çalışabilir ve istediğiniz zaman onlarla yüz yüze görüşebilirsiniz. Ancak bunların hepsi, ofis alanı maliyetleri, ofis malzemeleri ve ekipmanı gibi belirli bedelleri var. Sanal bir kadroya sahip olmak, tüm bu masrafları sıfıra indirir!

Şunu düşünün: 2015 yılında, 30 yıldır uzaktan çalışmaya izin veren Xerox, evden işe izin vermenin yılda yaklaşık 10 milyon dolar tasarruf sağladığını buldu. Harvard araştırması, Patent Ofisi'nin ofis giderlerinden 38,2 milyon dolar tasarruf ettiğini buldu.

Kiradan ve genel masraftan tasarruf etmek yeterli değilse, neden maaş tasarrufu da eklemiyorsunuz. Bir başka Global Workplace Analytics çalışması, çalışanların %36'sının ücret artışı üzerinden evden çalışmayı seçtiğini ve teknoloji profesyonellerinin %37'sinin evden çalışabildikleri takdirde %10'luk bir ücret kesintisi yapacağını buldu.


6. Nerede olursanız olun en iyi çalışanları bulabilirsiniz


Uzaktan çalışmanın çoğu zaman göz ardı edilen bir yararı, coğrafyaya bağlı olmamanızdır. Genel olarak, nerede yaşarsa yaşasın birini işe alabilirsiniz, bu da dünyanın en iyi çalışanları arasından seçim yapabileceğiniz anlamına gelir. Ve bu mükemmel eşleşmeyi bulduğunuzda, uzaktan çalışmaya izin vermek, yer değiştirme masraflarını ödemek zorunda olmadığınız anlamına gelir.


7. Sadık çalışanlar


FlexJobs'un 2019 Süper Anketi, çalışanların evden çalışma seçenekleri de dahil olmak üzere daha esnek çalışma seçeneklerine sahip olmaları halinde çalışanların% 80'inin daha sadık olacağını buldu. Çalışanlarınıza, profesyonel yaşamlarını ve kişisel yaşamlarını daha iyi dengeleyebilmeleri için programlarını özelleştirebilme yeteneği verdiğinizde minnettar olurlar. Buna karşılık, minnettarlıkları şirkete sadakat şeklinde kendini gösterir. Sadık bir personel, herhangi bir işverenin bildiği gibi, büyük bir maliyet tasarrufu sağlayan, büyük üretkenliğe ve azaltılmış ciroya eşittir.

609 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page