top of page
  • iWallet | Blog Yazarı

Uzaktan Çalışırken Motive Olma Yöntemleri

Güncelleme tarihi: 14 Ara 2020

Uzaktan çalışmanın çeşitli avantajlar vardır. Bu avantajlar arasında kendi evinizin konforunda çalışmak, ailenize veya oda arkadaşlarınıza yakın olmak ve her gün Casual Friday'i kutlama lüksüne sahip olmak yer alır. Çok fazla esnekliğe sahip olmak harika olsa da, çoğu rapor evden çalışmanın genel olarak verimliliği artırdığını gösteriyor, ancak bazen dikkat dağıtıcı olabilir. Uzaktan çalışıyorsanız ve her zamanki iş yerinize giremiyorsanız, motivasyonunuzu artırmanın ve üretkenliğinizi artırmanın bazı kesin yolları:






1. Evin Bir Kısmını Ofise Dönüştürün

Çoğu insan kanepede oturmaktan, televizyon seyretmekten veya mutfakta atıştırmaktan hoşlanır. Ama yüzleşelim. Çalışmayı en sevdiğiniz ev aktiviteleriyle birleştirmeye çalışırsanız, işinizi yapmak için çok motive olmayacaksınız. Aslında, sadece bir kez bilgisayarınıza bakmadığınızı fark etmek için kendinizi bir kase patlamış mısır yaparken kendinizi bir dizinin son bölümünde derin bulabilirsiniz. Gerçekten işinizi yapacaksanız, evinizde özel bir ofis alanına ihtiyacınız var. En iyi sonuçları elde etmek için, ofis alanınızda dikkat dağılması% 100 bulunmamalıdır. Bu, kilitlenen bir kapıya ihtiyacınız olduğu ve ailenizle veya oda arkadaşlarınızla ofisinize ne zaman girebilecekleri ve giremeyecekleri hakkında temel kurallar koymanız gerektiği anlamına gelir. Tıpkı şirket ofisinizdeki bir toplantının ortasında ailenizin veya oda arkadaşlarınızın size takılmamaları gibi, çalışma saatleri içinde evinizin ofisi kısmına gelmemeleri gerektiğini anlamalıdır. Başarılı olmak için ihtiyaç duyduğunuz tüm araçlara ve malzemelere kolayca erişebildiğinizden emin olun. Bu, bilgisayarınızı, bir yazıcıyı, video konferans ekipmanını, kağıdı, kalemleri ve daha fazlasını içerebilir. Odanızı herhangi bir kariyer başarısı ve ödülü, eğitim diplomaları ve / veya sertifikaları ve çalıştığınız şirketten marka bilinci oluşturmak için dekore edebilirsiniz. Odanız ne kadar çok ofis gibi hissediyorsa , iş yerinde motive olmak o kadar kolay olacaktır. Her şeyden önce, asla uyuduğun yerde çalışma. Neden? Uyku arzusu güçlü. Ve, kaç süreniz olursa olsun, kendinizi kestirmeyi veya “5 dakika daha” haklı bulduğunuzu hayal edebileceğinizden daha kolaydır. 2. Erken Uyanın

Her sabah saat 8: 00'de ofiste olma baskınız olsa bile erken kalkmak zordur. Bununla birlikte, evden çalışırken ve belirlenmiş bir programınız yoksa, yatakta kalma veya bir ev projesi üzerinde çalışma arzusu birleşir. Motive kalmak istiyorsanız, kendinize bir iyilik yapın ve her gün uyanmak için belirli bir zaman ayarlayın. Sabah insanıysanız, erken kalkın. Çalışmalar , sabah insanlarının daha proaktif olduğunu ve bir şeyleri gerçekleştirmekten sorumlu olma fikrini tanımlama olasılığının daha yüksek olduğunu gösteriyor. Motive olmanın, erken uyanarak bir şeyler yapmak için ateşinizi yakmaktan daha iyi bir yolu var mı? Hızlı bir yan not olarak, dünyadaki her insanın sabah insanı olmadığını hatırlamak önemlidir. Eğer sabah insanı değilseniz, iş dünyasında başarısızlığa mahkum olmazsınız. Diğer çalışmalar , gece insanlarının genellikle daha yaratıcı ve bazen daha akıllı olduğunu göstermiştir. Kendinizi sabah bir şeylerin gerçekleştiği zaman olmadığını bilecek kadar iyi biliyorsanız, o zaman bir sabah insanı olmaya çalışırken zaman kaybetmeyin. Bunun yerine en iyi işinizi yaparken odaklanmak için zaman ayırın. Bu bir sonraki noktayı gündeme getiriyor.


3. Düzenli Rutin Oluşturun

Her gün pantolonunuzun koltuğunda uçmak cazip gelebilir, ancak bunu yaparsanız, yakında kendinizi dağınık ve bunalmış bulacaksınız. Daha iyi bir fikir, çalışmalarınıza tüm insanların olduğu alışkanlık yaratığı gibi yaklaşmaktır. En iyi işinizi ne zaman yapacağınızı belirleyin ve ardından bu süre boyunca düzenli bir çalışma programı ayarlayın. Çoğu için, bu erken kalkmak, egzersiz yapmak, duş almak, iş için giyinmek, sağlıklı bir kahvaltı yemek ve daha sonra gün için yapmanız gereken her şeyin bir kontrol listesini yapmak anlamına gelebilir. Rutininize girerken, motive olmanın ve hedeflerinize ulaşmanın çok daha kolay olduğunu göreceksiniz. Tamamlamanız gereken görevleri, düzenli araları, yaptığınız toplantıları ve daha fazlasını planlamayı unutmayın.


4. Düzenli Molalar ve Tatiller Planlayın

İş yığılabilir ve bazen yapılacak en iyi şey molalarla çalışmaktır. Ancak, hiçbir şey gerçeklerden başka bir şey olamaz. Ayrıca, mola verdiğinizde verimliliğin arttığı iddiasını destekleyecek çok fazla bilim var. Bazı düzenli molalarda neden programlamanız gerektiğiyle ilgili en ilginç gerçeklerden bazıları şunlardır: Molalar, sadece hayal kurmaya yönelik zihinsel molalar bile, bağlantı kurmanıza ve beyin işlevini geliştirmenize yardımcı olabilir ( Science Daily ) Kısa molalar vermek odaklanmanıza yardımcı olur ( Science Daily ) Molalar hedeflerinizi yeniden değerlendirmenize yardımcı olur ve sizi yolda tutar ( Harvard Business Review )

Ne zaman ve nasıl bir mola vereceğiniz kaybolursa endişelenmeyin. Atlantik'in mükemmel iş molası dengesini tanımlayan bir formülü vardır. Atlantik 52 dakika çalışmayı ve sonra 17 dakika ara vermeyi öneriyor.


Sadece düzenli molalar planlamakla kalmaz, aynı zamanda her seferinde bir tatil yapmak hayati önem taşır. Tatiller, rahatlamamıza, iyileşmemize ve yenilenmiş ve çalışmaya hazır hale gelmemize yardımcı olmak içindir. 5. İş İçin Giyin

İş yerinde pantolon giymemek, eğlenceli övünme haklarıyla birlikte gelirken, maalesef, verimlilik seviyeleriniz için fazla bir şey yapmaz. Ter pantolonlarınızı bir kenara attığınızda ve iş için giyindiğinizde, raporlar daha üretken olduğunuzu gösterir . Güzel kıyafetler giymek güveninizi artırmanıza, kendinizi daha güçlü hissetmenize, soyut düşünme yeteneğinizi artırmanıza, daha fazla para kazanmanıza yardımcı olabilir ve büyük resmi görmenize yardımcı olabilir. Evinizde bile güzel kıyafetler giydiğinizde kendinizi daha iyi hissedersiniz ve daha üretken olursunuz.


6. Dikkat dağıtıcı unsurları ortadan kaldırın

Sıkıldığın zaman Facebook'u kontrol ediyor musun? Twitter ne olacak? Pinterest? LinkedIn? Vb Görevde kalmaya çalışıyorsanız, çalışırken sosyal medya profillerinizi kontrol etmemeyi hedefleyin. Onları kesinlikle kontrol etmeniz gerekiyorsa, ana çalışma saatleriniz yerine programlanmış molalarınızdan birinde onlara göz atın. Sosyal medya platformları, çevrimiçi dikkat dağıtıcı unsurların tek biçimi değildir. En sevdiğiniz spor ağının web sitesine, favori bloglarınıza, haber sitelerine, Reddit, YouTube'a, yer işareti çubuğunuzdaki herhangi bir siteye ve daha fazlasına kapılmak kolaydır. Gerçekten konsantre olmanız gerektiğinde, dikkatinizi İnternet'ten ve işinize doğru çevirin. İnternet büyük bir dikkat dağıtıcıdır, ancak hiçbir şey dikkat dağıtma açısından Gchat gibi çevrimiçi sohbet hizmetlerinden daha fazla rekabet edemez. Gchat hakkında birkaç soruya cevap vermek zararsız görünebilir, ancak bilmeden önce emilebilir ve saatlerinizi arkadaşlarınızla esintiyi çekerek geçirebilirsiniz. Bahsetmemek gerekirse, ses düzeyiniz yükselirse, her sohbet ettiğinizde, bilgisayarınız ping yaparak konsantrasyonunuzu bir döngü boyunca atar. Gchat dikkat dağınıklığını ortadan kaldırmanın en iyi yolu görünmez olmaktır. Bu şekilde, size ping gönderen kişiler çevrimiçi olduğunuzu bile bilmeyecektir. Ayrıca, işteyken cep telefonunuzu uzaklaştırın. Bu, en sevdiğiniz uygulamaları kontrol etmek, haberleri okumak, kısa mesaj göndermek ve diğer etkinlikleri ifade etmek anlamına gelir. Bildirimlerinizi kapatarak telefonunuzdaki dikkat dağıtıcı öğelerin ortadan kaldırılmasına yardımcı olabilirsiniz. Bu şekilde, telefonunuzda uyarı almazsınız ve herhangi bir güncellemeniz olup olmadığını görmek için fiziksel olarak bir uygulamaya girmeniz gerekir.

74 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page