top of page
  • iWallet | Blog Yazarı

Çalışanınızı İlk İş Gününe Hazırlayın

Güncelleme tarihi: 14 Ara 2020

Küçük bir hazırlık ile, bir çalışanın ilk gün kaygısını gerçek bir heyecana dönüştürebilirsiniz. İşte iş gücünüze sorunsuz bir geçiş sağlamak için 10 işe alım ipucu.

Hepimiz bir çalışanın yeni bir işteki ilk gününün sadece yeni işe alım için değil, işverenler için de ezici olabileceğini biliyoruz. Birisine tamamen yeni bir rol öğretme sorumluluğunun ötesinde, işverenin kendisine yeni bir şirket kültürüne ve çalışma ortamına geçişinde yardımcı olması beklenir.

Bazı alıştırma hazırlıklarıyla, tipik ilk gün çalışan kaygısını gerçek bir heyecana dönüştürebilirsiniz. Doğru izlenimi vermek, çalışanınızın yeni işe ve ilgili sorumluluklara hazırlıklı hissetmesini sağlamakla kalmaz, aynı zamanda kuruluşunuzda kendilerini rahat hissetmelerini sağlar.





1. Şirkete ilk gün karşılama ilanı gönderin

Çalışanın varışından önce, şirketin geri kalanına hoş geldiniz duyurusu gönderin. Duyuru onlar hakkında bazı temel bilgileri içermelidir:

  • İsim

  • Unvan

  • Departman bilgisi

  • Favori hobiler veya yiyecekler gibi kişisel bilgiler

Çalışanlar daha sonra, buzun kırılmasına yardımcı olabilecek ortak bir ilgi veya deneyim gibi ortak bir şeyleri olup olmadığını kolayca görebilirler.

2. Çalışma alanlarını hazırlayın

Çalışanın ilk gününde, birinin kapıda onu selamlamak için beklediğinden emin olun. Ayrıca, alanlarının kendileri için hazır olduğundan emin olun, aşağıdakileri hazırlayın:

  • Bilgisayar

  • Telefon

  • E-posta ve ağ erişimi

  • Ofis malzemeleri

Bu adım, çalışanın kuruluşun bir önceliği ve değerli bir üyesi olduğunu gösterir. Ayrıca birçok lojistik sorununun hemen çözülmesine yardımcı olur, böylece ilk günleri anlamlı ve üretken olabilir.

3. Bir personel rehberi sağlayın

Çalışanınıza personel rehberi vermek, iş arkadaşlarına aşina olmalarına ve kendilerini tanıtmak konusunda kendilerini daha rahat hissetmelerine yardımcı olacaktır. Çevrimiçi, güncel bir çalışan dizini uygun bir seçenektir. Bu aynı zamanda sorularının doğru kişilere yönlendirilmesine de yardımcı olacaktır.

4. İlk gün evrak işlerini basitleştirin

İlk gün formaliteleri, özellikle yeni bir evrak işi ile uğraşırken sıkıcı olabilir. Formdan sonra formu doldurmak için değerli zaman harcamak yerine, çalışanınızdan evraklarını elektronik olarak imzalatmasını sağlayın. Bu sadece zaman kazandırmakla kalmaz, aynı zamanda ileride kullanmak üzere tüm gerekli belgeleri tek bir yerde saklar. Yeni çalışanınıza ilk günlerinde bunları elektronik olarak doldurmasını isteyin - veya daha iyisi, başlangıç ​​tarihinden önce yapmalarını sağlayın!

5. Sağlam bir eğitim programı sunun

Yeni bir işe başlamanın çoğu yönü stresli olsa da, yeni iş sorumluluklarının yerine getirilmesi muhtemelen listenin başındadır. Net ve kapsamlı bir eğitim programına sahip olarak, yeni çalışanlarınızın ilk gün kaygısını hafifletebilir ve önlerindeki iş için hazırlıklı ve motive hissetmelerine yardımcı olabilirsiniz.


6. Bir mentor atayın

Yeni çalışanlarınızın ilk gününde, her birini bir arkadaşınız veya mentorunuzla iletişim kurdurtun; bu onların kendilerini daha rahat hissetmelerine yardımcı olabilir ve soru sormaya teşvik edebilir. Bunlar, “bu görevi nasıl tamamlayabilirim?” Gibi daha büyük sorular olabilir. ya da "öğle yemeği için bu blokta en iyi yer neresi?" Bir mentor, çalışanın kültüre çok daha hızlı bir şekilde asimile olmasına yardımcı olabilir.


7. Bir etkinlik planlayın

Planlı bir ekip etkinliğine sahip olmak, yeni bir çalışanın ilk gün hoş karşılanmasını sağlamak için harika bir yoldur. Bu gibi etkinlikler, yeni ve mevcut çalışanlarınıza, işbirliği için güçlü ilişkiler ve kanallar oluşturmak üzere birbirlerini daha açık ve rahat bir ortamda tanıma şansı verebilir.

8. Hoş geldin hediyesi verin

Herkes hediye almayı sever, bu nedenle yeni işe hoş geldiniz demek için biraz şey vermeyi düşünün:

  • Şirket t-shirt veya kahve bardağı

  • Kalem veya defter gibi ofis ekipmanları

  • Ofis çevresinde en iyi öğle yemeğini gösteren bir harita

9. Giriş

Haftanın sonunda, yeni işe girenlere tüm soruları sorma şansı verdiğinizden emin olun. Bu dönem bunaltıcı olabilir, ancak sürekli olarak onlarla temele dokunmak kendilerini desteklenmiş ve alıştırılmış hissettirecektir.



10. Heyecanınızı gösterin

Yeni işe alım konusunda hevesli olduğunuzdan emin olun. Onlarla çalışmak için sabırsızlandıklarını bilmelerini istersiniz. Bir çalışanın ilk gününde bile, ip uçlarımızı kullanmak veya şirketinize ve kültürünüze özgü yeni bir ilk gün çalışan ritüeli oluşturmak anlamına gelse de heyecanınızı göstermenin geniş yolları vardır.


60 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page