top of page
  • iWallet | Blog Yazarı

Çalışanınızı Motive Etmenin 10 Yolu

Güncelleme tarihi: 14 Ara 2020

Herhangi bir organizasyonda, çalışanların ve hatta yöneticilerin motive olmadıkları günler olacaktır, ancak bununla başa çıkmak gereklidir. Çalışanlarınızı nasıl motive edeceğinizi ve pozitif çalışan bağlılığı elde etmek istiyorsanız, her gün işe gitmeye ve sizinle ve meslektaşlarıyla zaman geçirmeye istekli olmalarını sağlamak zorundasınız.

İşte çalışanlarınızı motive etmek için kullanabileceğiniz 10 harika yol:




Samimi bir çalışma ortamı yaratın

Çalışanlarınız hayatlarının büyük bir kısmını ofiste çalışmak için harcıyorlar. Bu yüzden ofise mümkün olduğunca samimi ve ilgi çekici görünmeye çalışın. Hoş ve rahat bir ortamda hoş bir atmosfer yarattığınızda, çalışanlarınız her gün işe gitmekten daha istekli olacaklardır.


Çalışanların başarısını kabul edin

Herkes yaptıkları bir şeyle tanınmak istiyor; iş ya da kişisel başarı için olsun. Üst yönetimden gelen bir işin kabulü, bir çalışan için düşündüğünüzden daha fazla anlamına gelecektir. Kredi vadesi geldiğinde daima kredi vermeyi unutmayın.


“İyi fikirler ve gerçek inovasyon için insan etkileşimi, çatışma, tartışma, tartışmaya ihtiyacınız var.” - Margaret Heffernan


Çalışanları ödüllendirme

Çalışanları ödüllendirirken basit teşvikler vermeye çalışın. Bu her zaman para ödülü olmak zorunda değildir; ofiste kişisel özel bir alana sahip bir hafta gibi basit şeyler yeterli olacaktır. Çalışanları ödüllendirmek de şirketin faydalarının bir parçası olabilir veya 1 hafta tatil güzel bir ödüllendirme olabilir.

Olumlu iletişim anahtardır

Herkes işyerinde iletişim kurar ve muhtemelen çalışanınızla yapabileceğiniz en kolay şeydir. Yine de en zoru da olabilir. Çalışanlarınızla bir şeyler söylemek için her gün kısa bir süre geçirin; endişelerden fikirlere tartışmak. Bu sadece çalışanlarınızı mutlu etmekle kalmayacak, aynı zamanda çalışanlarınızla işiniz hakkında çok ihtiyaç duyduğunuz bilgileri sağlayacaktır.


Dostça rekabeti teşvik edin

Çalışanlar arasında küçük bir rekabetten kimse zarar görmez. Rekabetçi bir ortam verimli bir ortamdır. Çalışanları sağlıklı olduğu ve gerçekte artan arkadaşlığa yol açabileceği için yarışmalara veya zorluklara katılmaya teşvik edin. Ekipler arasındaki dostça rekabet, çalışan bağlılığı ve çalışan katılımına yardımcı olur.


Anlamlı ve değerli bir hedefe sahip olmak

Yöneticiler şirketin kurumsal ve bireysel düzeyde bir vizyonu ve planı olmasını sağlamalıdır. Önlerinde promosyona yol açabilecek bir yol belirleyen çalışanlar bir hedefe doğru çalışabilirler. Ulaşılabilir hedefler, çalışanlara sorulmadan daha çok çalışma dürtüsü verdiği için çok faydalıdır.


Kariyer yolu oluşturma

Çalışanlar neyin sağlandığı veya teşviklerin ne olduğu hakkında bir fikre sahip olduklarında, daha fazla motive olurlar. Bu, işverenlerine karşı artan bağlılığa yol açacaktır. Ekibinizin üyeleri, yeni beceriler öğrenme fırsatlarına sahip olduklarında kuruluşunuz ve kendileri için daha değerli olacaklardır. Çalışanlarınıza, kariyerlerinde ilerlemeleri ve en son teknolojiler ve sektör haberleri hakkında bilgi sahibi olmaları için gereken eğitimi verin.

Takip etmeye değer bir lider olun

Lider olarak, çalışanlar grubun geri kalanı için bir örnek oluşturmanızı isteyecektir. Liderler şirket için bir ton ve değer belirleme eğilimindedir. Böylece çalışanların zihniyeti üzerinde anlamlı bir etkisi olabilir. Liderler olumlu düşünceye örnek teşkil ederse, çalışanlar takip edecek ve tüm çalışma kültürü daha motive edici hale gelecektir.


Yaratıcılığı teşvik edin

Yaratıcılığın çalışanların yaptığı işe dayanması gerekmez. Bir sonraki şirket geri çekilmesi veya ekip oluşturma alıştırmaları hakkında fikir vermek gibi basit bir görev olabilir.


Tüm fikirlere hoş geldiniz

Herkes benzersiz ve öngörülemez ve her biri bireysel arzulara ve bazıları karmaşık fikirlere sahiptir. Ne kadar aptalca ya da anlamsız görünseler de fikir ve önerileri ortadan kaldırmamayı unutmayın. Hiçbir strateji tüm çalışanlarınızı aynı anda memnun etmeyi umamaz. Küçük aptalca bir fikir, er ya da geç parlak bir şeye beyin fırtınası yapılabilir

105 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page